Főoldal / Tészta ételek / Csirkehúsos parajos canelloni fetával

Csirkehúsos parajos canelloni fetával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkehúsos parajos canelloni fetával

Csirkehúsos parajos canelloni fetával

Hozzávalók:

  • 16 lasagne tészta
  • 30 dkg fetasajt
  • 1 dl olíva olaj
  • 60 dkg darált csirkehús
  • 10 dkg paraj
  • só, bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 cs. zöldpetrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 rozmaring ág
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, és félre tesszük.

A parajt leforrázzuk, és apróra vágjuk.

A darált csirkehúst a parajjal, a tojással, az aprított zöldpetrezselyemmel, a fokhagymával, és a fűszerekkel jól összekeverjük.

A tésztákat a töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük.

A tekercseket kiolajozott tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé, majd aláöntünk kb. 0,5 dl vizet.

A tetejére szórjuk a rozmaring ág leveleit, majd rámorzsoljuk a fetasajtot, és megspricceljük kevés oliva olajjal.

Alufóliával lefedjük,  és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta teljesen megpuhul, majd a fóliát levéve picit megpirítjuk a tetejét.

A tetejére petrezselymet vagy snidlinget szórunk tálalás előtt.

Tipp / megjegyzés:
Bármilyen hússal elkészíthetjük, mindegyikkel finom.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére