Csirkemáj gombás polentával
Hozzávalók:
Polenta hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A csirkemájon lévő ereket éles késsel távolítsuk el, majd vágjuk kétfelé. (ha ezeket az ereket eltávolítjuk, akkor sütés közben nem fog pattogni a máj)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Ezután közepes hőfokon, többször átforgatva, pár perc alatt süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.
A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, majd kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve süssük zsírjára.
Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. Amikor elkezd besűrűsödni keverjük bele a vajat, majd az előzőleg megpárolt gombát. Végül kevergetve főzzük tovább, hogy kellően besűrűsödjön. (egy lágyabb-krémesebb állagot kell kapnunk, ha szükséges akkor főzés közben még vizet adhatunk hozzá)
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor szedjük a tányérra az elkészült polentát, majd helyezzük a tetejére a sült csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a máj sütésénél visszamaradt szafttal.