Csőben sült krumpli (burgonya gratin)
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumpli pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A kakukkfűágról csipkedjük le a levélkéket.
A tejszínhez keverjük hozzá a sót, az ételízesítőt, ízlés szerint borsot és szerecsendiót, és a kakukkfüvet, majd kevergetve melegítsük meg. (forralni nem kell, mert összekapja a tejszínt)
A vékonyra felszeletelt krumplira öntsük rá a fűszeres meleg tejszínt, majd keverjük össze.
Egy sütőformát kenjünk ki a vaj felével, majd öntsük bele a tejszínes krumplit. A maradék vajat csipkedjük a tetejére, majd fedjük le a sütőformát alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk egy óra hosszat, hogy a krumpli megpuhuljon.
Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínáljuk sült húsok mellé, de így magában is nagyon finom.