Főoldal / Egytálételek / Csőben sült paszternák

Csőben sült paszternák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csőben sült paszternák

Csőben sült paszternák

Hozzávalók:

  • 50 dkg paszternák
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 10 dkg edami sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A paszternákot megpucoljuk, megmossuk majd szárazra töröljük. Ezután nagyon vékonyra felkarikázzuk.
A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.

Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.

Ezután egy kisebb jénaiba, vagy tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 150 fokon kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.

Mentés

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére