Csoki otthon készítve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A margarint, a tejszínt, a cukrot 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a tejport, és simára keverjük. A masszát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük. (de használhatunk hozzá szilikon formát is, akkor nem kell kikenni)
Ha akarunk tehetünk bele vágott diót, mogyorót, vagy puffasztott rizst. Ebben az esetben diót, vagy a mogyorót, 1 cs. vaníliás cukron megpirítjuk zsiradék nélkül.
A csoki ha már dermedt egy kicsit vonalzó segítségével bevagdossuk, mint a bolti csokit. Ha teljesen megszilárdult táblás csoki nagyságúra vagdossuk és fóliába tesszük, és a hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Bátran csináljuk meg finomabb mint a bolti, és olcsóbb is.