Főoldal / Desszertek / Csokis-diós mini kuglóf

Csokis-diós mini kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis-diós mini kuglóf

Csokis-diós mini kuglóf

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 375 g joghurt (natúr)
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 100 g csokoládé (ét)
  • fél cs. sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 50 g csokoládé (ét) (apróra tördelve)
  • 8 dkg dió (apróra tördelve)

A mázhoz:

  • Tejszín kb. 2 dl (hulala)
  • 5 ek. porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Nekem 18 db lett)

A 100 g csokoládét vízgőz felett megolvasztunk.

A joghurtot, a tojást, az étolajat és a porcukrot fakanállal alaposan összekeverjük. Belecsurgatjuk az olvadt csokit, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

A kevert tésztába beleforgatjuk az apróra összetördelt csoki és dió darabkákat. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a mini kuglóf formákat és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Amíg a kuglófok sülnek, elkészítjük a mázat: A porcukrot összekeverjük annyi tejszínnel, hogy kicsit folyós mázat kapjunk. (Épp, hogy összekeverjük, mert minél tovább keverjük, annál sűrűbb lesz.)

A kisült és teljesen kihűlt mini kuglófok tetejét leöntjük a mázzal. Ha még tovább szeretnénk csinosítani akkor megszórhatjuk díszítőcukorral is.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére