Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokis diós szeletek

Csokis diós szeletek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis diós szeletek

Csokis diós szeletek

Hozzávalók:

  • 200 g finomliszt
  • 80 g teljes kiőrlésű liszt
  • 120 g barna cukor
  • 220 g puha vaj
  • 100 g aprított dió
  • 100 g csokichips
  • 1/2 tk. mandulakivonat
  • vaníliakivonat
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat a cukorral, a mandulakivonattal és a vaníliakivonattal habosra keverjük. A kétféle lisztet összekeverjük és a habos vajhoz adjuk. Beletesszük a diót és a csokit, majd jól összekeverjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Vizes kézzel 23 x 33 cm-esre lapítjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenlő vastagságú legyen.

A tepsit 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből és még melegen szeletekre vágjuk. Ekkor még kicsit puha, de ha kihűl finom ropogós lesz.

Kávé és tea mellé tökéletes kísérő.

lelekkonyha.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Csokis diós szeletek 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére