Csokis, krémes piskóta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a szorbittal (cukorral) felverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is. Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk, és vékonyabb rétegben elsimítjuk rajta a masszát. 190 fokon megsütjük ez kb. 18-20 perc.
Mikor megsült, három felé osztjuk, és egyforma csíkokra vágjuk. (nehezebb megoldás, de járható út az is, hogy magasabb piskótát sütünk, és azt éles késsel három felé osztjuk.
A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbit) valamint kevés rum aromával. Az alsó, és a középső piskótalapon osztjuk el a krémet.
A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be.
Mielőtt szeletelnénk, legalább egy óráig hűtőben pihentetjük.