Főoldal / Desszertek / Csokis, krémes piskóta

Csokis, krémes piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis, krémes piskóta

Csokis, krémes piskóta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál szorbit (cukor)
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál szorbit (porcukor)
  • pár csepp rum aroma

A bevonáshoz:

  • 125 g 80%-os csokoládé
  • 30 g vaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét a szorbittal (cukorral) felverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is. Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk, és vékonyabb rétegben elsimítjuk rajta a masszát. 190 fokon megsütjük ez kb. 18-20 perc.

Mikor megsült, három felé osztjuk, és egyforma csíkokra vágjuk. (nehezebb megoldás, de járható út az is, hogy magasabb piskótát sütünk, és azt éles késsel három felé osztjuk.

A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbit) valamint kevés rum aromával. Az alsó, és a középső piskótalapon osztjuk el a krémet.

A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be.

Mielőtt szeletelnénk, legalább egy óráig hűtőben pihentetjük.

Mentés

Csokis, krémes piskóta 4.50/5 (4 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére