Csokis lekváros kocka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zsírt, a tojást, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat robotgéppel kiverjük (kb. 3 perc). Ha a masszánk híg, akkor csomósodni kezd. Ebben az esetben adjunk hozzá 2-3 ek lisztet, és úgy verjük tovább, így ki fog simulni!
A liszttel elkeverjük a sütőport.
A tejet, a sütőporos lisztet majd a kakaót hozzáadagoljuk a kivert masszánkhoz, fakanállal szép simára keverjük.
Egy kisebb tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk, majd ebbe öntjük a masszát. (Kb. 2 ujjnyi vastagon van így a tepsiben a massza. A tepsi zsírozását és lisztezését elhagyhatjuk, ha sütőpapírral béleljük ki a tepsit.)
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kisült a tésztánk, akkor kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Ha a tészta kihűlt, egy nagy késsel középen két részre vágjuk. Az alsó részét házi baracklekvárral vastagon megkenjük, majd visszatesszük a tészta tetejét a lekvárral megkent lapra.
A tésztát vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.
sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 15×25 cm