Csokis lekváros sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Egyéb:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a rámát, és a tojások keményre vert habját.
A masszát lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni.
A tejből a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, ha kihűlt hozzákeverjük a rámát.
A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük a lekvárral, majd elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a másik piskótalappal. Hűtőben állni hagyjuk, majd megszórjuk vaníliás porcukorral. Kockákra vágva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha akarjuk a tetejére csoki mázat vagy marcipánt is tehetünk. Ez is egy gyorsan elkészíthető süti.