Csokis marcipános szelet
Hozzávalók:A fehér piskótához:
A tarka piskótához:
A csokis krémhez:
A marcipános krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a piskótatésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb.20perc alatt megsütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy ársült-e)
Elkészítjük a kakaós piskótát.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. 1/3 részébe a kakaóport belekeverjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sárga piskótát bele öntjük és elsimítjuk, a kakaós részt rácsurgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.
A csokoládét mikróban felolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott, majd langyosra hűlt csokoládéval és 1/2 csomag habfixálóval keményre verjük.
A marcipános krémhez a tejet a cukorral feltesszük főni, majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt. Csomómentesre főzzük.
A tejszínes pudingport 1/2 dl vízzel elkeverjük, a marcipános krémhez adjuk és besűrítjük vele. A krémet kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzá keverjük a habfixálót is és a már kihűlt marcipános krémmel kihabosítjuk.
Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül a sárga piskótalap, erre a csokis krémet kenjük, majd a tarka piskótával befedjük.
A tetejére simítjuk a marcipános krémet, egy villával csíkokat húzunk bele majd csokiforgáccsal megszórjuk.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, majd szeletelve kínáljuk.