Csokis muffin vanília krémmel
Hozzávalók:A brownie-hoz:
A ganázs krémhez:
A fehér krémhez:
|
|
Elkészítés:
Először a brownie-t süssük meg. A tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük. Eközben a csokit és a vajat vízgőz fölött olvasszuk meg. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőporral, a csilivel, a kakaóporral, a sóval és a kávéval. Ha a csoki-vaj keverék megolvadt, öntsük hozzá a tojásos cukrot és a lisztes keveréket. Keverjük el, de csak annyira, hogy homogén masszát kapjunk. Béleljük ki papírkapszlikkal a muffin sütőformát és töltsük meg a masszával körülbelül 2/3 részig. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 23 perc alatt süssük készre.
Amíg a muffin sül, készítsük el a ganázs krémet.
A tejszínt kis lángon kezdjük el melegíteni, tegyük bele az összetört csokoládét és folyamatosan kevergessük. Amikor a csokoládé elolvadt vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a vajat és tegyük a hűtőbe. Felhasználás előtt még egyszer alaposan keverjük át.
A fehér krémhez, a cukrot a mascarponéval és a tejszínnel jól kikeverjük. Amikor már szép sűrű és habos a krém hozzáadjuk a vajat és a vanília aromát. Habzsákba töltjük.
A kihűlt brownie közepét kivájjuk, ide töltjük bele a ganázs krémet, majd a habzsákból szép körkörös ívet, „sipkát” nyomunk a tetejére. Tetszés szerint,dekor cukorral díszítjük a tetejét.
Beküldő: Maja