Főoldal / Desszertek / Csokis muffin vanília krémmel

Csokis muffin vanília krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis muffin vanília krémmel

Csokis muffin vanília krémmel

Hozzávalók:

A brownie-hoz:

  • 4 tojás
  • 300 g cukor
  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g liszt
  • fél kiskanál só
  • fél kiskanál őrölt kávé
  • csipet csili
  • 50 g kakaópor
  • negyed teáskanál sütőpor

A ganázs krémhez:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 6 dkg vaj

A fehér krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 6 dkg vaj
  • vanília kivonat
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a brownie-t süssük meg. A tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük. Eközben a csokit és a vajat vízgőz fölött olvasszuk meg. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőporral, a csilivel, a kakaóporral, a sóval és a kávéval. Ha a csoki-vaj keverék megolvadt, öntsük hozzá a tojásos cukrot és a lisztes keveréket. Keverjük el, de csak annyira, hogy homogén masszát kapjunk. Béleljük ki papírkapszlikkal a muffin sütőformát és töltsük meg a masszával körülbelül 2/3 részig. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 23 perc alatt süssük készre.

Amíg a muffin sül, készítsük el a ganázs krémet.

A tejszínt kis lángon kezdjük el melegíteni, tegyük bele az összetört csokoládét és folyamatosan kevergessük. Amikor a csokoládé elolvadt vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a vajat és tegyük a hűtőbe. Felhasználás előtt még egyszer alaposan keverjük át.

A fehér krémhez, a cukrot a mascarponéval és a tejszínnel jól kikeverjük. Amikor már szép sűrű és habos a krém hozzáadjuk a vajat és a vanília aromát. Habzsákba töltjük.

A kihűlt brownie közepét kivájjuk, ide töltjük bele a ganázs krémet, majd a habzsákból szép körkörös ívet, „sipkát” nyomunk a tetejére. Tetszés szerint,dekor cukorral díszítjük a tetejét.

Beküldő: Maja

 

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére