Csokis szilvalekváros diós bukta
Hozzávalók:A tésztához:
A bukták lekenéséhez:
A csokis töltelékhez:
Diós töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A csokis töltelékhez: A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A diós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe a csokis- lekvárt, vagy diós tölteléket teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kikent tepsibe sorakoztatjuk, a buktákat olvasztott margarinnal lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A csokis szilvalekváros diós buktát porcukorral megszórva tálaljuk.