Főoldal / Torták / Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Hozzávalók:

24-26cm-es tortaformához

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet só

Az étcsokoládés krémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A fehércsokoládés krémhez:

  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A rétegezéshez:

  • 10-15 dkg eper

A díszítéshez:

  • 200 ml tejszín
  • friss eper
  • csokoládé forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját a langyos víz felével összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport a maradék vízben feloldjuk és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
26 cm-es (vagy két kisebb) sütőpapírral bélelt formába simítjuk és légkeveréssel 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tortalap hűl, elkészítjük a krémet.

Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A langyosra hűlt csokoládét kikeverjük a mascarponeval.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd a habot a mascarpones csokoládékrémbe forgatjuk.

A tortalapot kettévágjuk, majd az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaforma aljába és rásimítjuk az étcsokoládés krémet.
Megszórjuk a kockákra vágott eperrel, majd hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a fehér krémet.

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk majd miután langyosra hűlt belekeverjük a mascarponet. Végül beleforgatjuk a porcukorral és a habfixálóval felvert tejszínhabot. Az étcsokoládés-epres krém tetejére simítjuk, majd befedjük a felső tortalappal és

2-3 órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, lekapcsoljuk róla a tortaformát, megkenjük a tetejét habbá vert tejszínnel, és tejszínhab rózsákkal, csokiforgáccsal és eperszemekkel díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére