Csokoládés brownie mascarpones krémmel
Hozzávalók:(20×25 cm-es tepsihez)
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Az étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzákeverjük a felolvadt vajas csokit.
Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük, majd az egészet fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
Kivajazott formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit lágyabbra szeretnénk, pár perccel hamarabb, ha kicsit tömörebben akkor kb. 5 perccel később vegyük ki a sütőből.
Teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni.
A mascarponeba keverjük bele a félig felvert tejszínt, ha szükségét érezzük édesítsük kevés porcukorral.
A felszeletelt browniet a mascarponekrémmel kínáljuk.