Csokoládés Izidor
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a vízzel összehabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A lisztes keverék felét belekeverjük a cukros tojássárgás keverékbe, majd lazán belekeverjük a keményre vert tojásfehérje habot.
Végül lazán beleforgatjuk a maradék kakaós lisztes keveréket. (vigyázva hogy a fehérjehab, ne nagyon törjön össze)
Tepsibe simítjuk, tűpróbáig sütjük.
A töltelék anyagait jól összekeverjük, és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
A krémhez a tojásokat a porcukorral és a kakaóval gőz fölött addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és jól kikeverjük.
Ezzel a krémmel vonjuk be a süteményünk tetejét.
Olvasztott csokoládéval, csokidarával díszítjük.