Főoldal / Desszertek / Csokoládés-túrókrémes kocka

Csokoládés-túrókrémes kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés-túrókrémes kocka

Csokoládés-túrókrémes kocka 1

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 evőkanál langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor (holland)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 100 ml víz

A csokoládé ganachehoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 150 ml tejszín

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • bogyós gyümölcsök (elhagyható)
  • olvasztott csokoládé vagy csoki forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt magas falú szögletes tepsibe simítjuk. 30×35 cm.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A túrót, a tejföllel egy botmixer segítségével összetörjük, krémesre kidolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját és elkeverjük.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskóta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a kakaós lapot tegyük vissza a formánk aljába.
Simítsuk rá a túrós krémet és tegyük 20 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (vagy 1 órára a sima hűtőbe)

Amíg a krém dermed, készítsük el a csoki ganache-t.
A tejszínt öntsük egy lábosba és melegítsük fel alaposan, de ne forraljuk fel. a tűzről lehúzva adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és kevergessük, amíg felolvad és sűrű, fényes csokis krémet kapunk.

A langyosra hűlt krémet simítsuk a megdermedt túrókrém tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára vagy akár egy egész éjszakára.

Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, csokoládéval és málna, eper vagy akár áfonya, szeder, ribizli szemekkel.

Mentés

Mentés

Csokoládés-túrókrémes kocka 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére