Csokoládés-túrókrémes kocka
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A csokoládé ganachehoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt magas falú szögletes tepsibe simítjuk. 30×35 cm.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A túrót, a tejföllel egy botmixer segítségével összetörjük, krémesre kidolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját és elkeverjük.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt piskóta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a kakaós lapot tegyük vissza a formánk aljába.
Simítsuk rá a túrós krémet és tegyük 20 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (vagy 1 órára a sima hűtőbe)
Amíg a krém dermed, készítsük el a csoki ganache-t.
A tejszínt öntsük egy lábosba és melegítsük fel alaposan, de ne forraljuk fel. a tűzről lehúzva adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és kevergessük, amíg felolvad és sűrű, fényes csokis krémet kapunk.
A langyosra hűlt krémet simítsuk a megdermedt túrókrém tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára vagy akár egy egész éjszakára.
Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, csokoládéval és málna, eper vagy akár áfonya, szeder, ribizli szemekkel.