Csontleves húsos csontból sok zöldséggel
Hozzávalók:
1,5 l víz |
|
Elkészítés:
A csontokat megmossuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni. Megsózzuk.
Megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket. A répát és a fehérrépát hosszában felcsíkozzuk, a zellert, karalábét négybe, a krumplit kockára vágjuk, a hagymát megmossuk és egészben hagyjuk, a kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a paprikát, a chilit és a gombát felszeleteljük. A zeller leveleiből 3 szárat és a petrezselymet egészben hagyjuk.
Amikor a hús felforrt, a habot leszedjük a tetejéről, a tűzhely hőfokát közepesre vesszük, fűszerezzük és gyöngyöző főzéssel még kb.45 percig főzzük. Kivesszük a csontokat, beletesszük a felvágott zöldségeket, a hagymákat héjával, a kelt egészben.
A velős csontból kiszedjük a velőt, melyet pirítós kenyérrel, sóval borssal chilivel ízesítve kínálunk.
A csontról leszedjük a húst, és visszatesszük a levesbe.
Kb. 40 perces főzés után, amikor a zöldségek megpuhultak, tálalunk. Aki szeretné gazdagíthatja még főtt metélttésztával is.