Csuda jó sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk, az olajat, a vizet, a sütőporos, kakaós lisztet, jól összedolgozzuk.A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és bele forgatjuk a kakaós masszába.
A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
A tejben sűrűre főzzük a pudingot, bele öntjük az aromát, és mikor már csak langyos hozzákeverjük a cukorral kikevert margarint is.
A tészta tetejét berácsozzuk a krémmel. A rácsok közti négyzetekbe, teszünk 1-1 aszalt, fahéjba mártott szilvát.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, kockákra szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Csinálhatjuk vanília, vagy más pudinggal is, csak arra figyeljünk, hogy a tészta és a puding ne legyen egyszínű.