Csupa habos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a szódabikarbónával.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a vizet és az olajat. Alaposan kikeverjük.
A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingport sűrűre főzzük a tejjel, és a cukor felével. Amikor már csak langyos belekeverjük a 7 tojás fehérje cukorral felvert habját.
A vaníliás krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A keményre felvert tejszínnel ízlés szerint díszítjük a tetejét, majd megszórjuk csokidarával. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom könnyed és habos sütihez.
Tipp / megjegyzés:
Hulala tejszín helyett sima tejszín is használható, de ahhoz tegyünk habfixálót, hogy jól tartson a hab, és ne essen össze.