Főoldal / Levesek / Cukkini krémleves tökmaggal

Cukkini krémleves tökmaggal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkini krémleves tökmaggal

Tejszínes currys cukkini krémleves tökmaggal

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek tökmag
  • szőlőmag olaj (elhagyható)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit karikára, a krumplit hasábokra vágom, a hagymát felaprítom.

Egy serpenyőben szárazon megpirítom a tökmagot majd félreteszem. A serpenyőbe öntök egy kevés olajat, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.Hozzáadom a cukkini karikákat, melyet megpirítok mindkét oldalukon.

Hozzáadom a krumplit is, öntök rá vizet, rámorzsolom a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem. Amikor minden megfőtt, beleöntöm a tejszínt, és a levest botmixerrel összekeverem, hagyva benne néhány darabot is. (aki úgy szereti, hogy az egész leves egynemű, pürésítheti teljesen krémesre is)

Tálaláskor szórok rá curryt, pirított tökmagot, és locsolok rá szőlőmag olajat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére