Cukkini krémleves tökmaggal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit karikára, a krumplit hasábokra vágom, a hagymát felaprítom.
Egy serpenyőben szárazon megpirítom a tökmagot majd félreteszem. A serpenyőbe öntök egy kevés olajat, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.Hozzáadom a cukkini karikákat, melyet megpirítok mindkét oldalukon.
Hozzáadom a krumplit is, öntök rá vizet, rámorzsolom a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem. Amikor minden megfőtt, beleöntöm a tejszínt, és a levest botmixerrel összekeverem, hagyva benne néhány darabot is. (aki úgy szereti, hogy az egész leves egynemű, pürésítheti teljesen krémesre is)
Tálaláskor szórok rá curryt, pirított tökmagot, és locsolok rá szőlőmag olajat.