Cukkinifőzelék húsgombóccal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megmosott cukkinit apró kockákra vágjuk.
A darált húst a párolt rizzsel,és a tojással összegyúrjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd gombócokat formázunk belőle.
A gombócokat és a cukkinikockákat beletesszük egy lábosba és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen csak ellepje. Megpároljuk, vagyis puhára főzzük ez kb 10-15 perc.
Egy serpenyőben a liszttel és olajjal világos rántást készítünk, majd adunk hozzá egy kevés pirospaprikát. A kefirrel elkeverem, és felöntjük a tejszínnel.
A gombócokat kivesszük a cukkinis mártásból. A mártáshoz adjuk a rántást, és besűrítjük vele. A gombócokat visszatesszük a főzelékbe, egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Gyors és finom étel.