Főoldal / Vegetáriánus / Cukkinis pizza

Cukkinis pizza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis pizza

Cukkinis pizza

Hozzávalók:

  • 1 cs Tate Fanny pizzatészta
  • 1 db zsenge zöld cukkini
  • 1 cs újhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek laktózmentes tejföl (pl. Riska)
  • őrölt színes bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dkg laktózmentes vaj (pl. Riska)
  • 1 db mozzarella
  • feltétnek ízlés szerint többféle apró, zsenge cukkini
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsenge cukkinit vágjuk fel kisebb kocákra, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyemzöldet pedig vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és az ételízesítővel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. (ha a cukkini nem enged elég levet és szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk alá, nehogy leégjen)

Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze.

A pizzatésztát óvatosan csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük át egy tepsire.

Ezután kanalazzuk rá a leturmixolt cukkinit, majd pakoljuk rá a pici, zsenge cukkiniket. (arra figyeljünk, nehogy túl sok cukkinikrém kerüljön rá)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.

Tipp / megjegyzés:

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Természetesen, nem laktózmentes tejtermékekből is elkészíthető.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére