Cukkinis-zöldborsós tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit tetszés szerint feldaraboljuk. Az újhagymát kicsit vastagabb szeletekre karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel.
Egy wok-ba (vagy serpenyőbe) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Félig lefedve, addig pároljuk még a leve majdnem teljesen elfől, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük még kissé besűrűsödik. (közben többször keverjük meg)
Amíg a zöldséges ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
A lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!