Főoldal / Desszertek / Cukormázas almás pite

Cukormázas almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukormázas almás pite

Cukormázas almás pite

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 20 deka porcukor
  • 25 deka margarin
  • 1 csg sütőpor
  • 1 reszelt citrom héj
  • 1egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só

Töltelék:

  • 1,5 kiló alma reszelve
  • 1 kis kanál fahéj
  • 10 deka cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 kanál olaj
  • 2-3 kanál barack lekvár
  • 5 deka darált dió

Cukormáz:

  • 1 tojás fehérje
  • 15 deka porcukor
  • citrom leve
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és ketté osztom.

A reszelt almát, a cukorral, citrommal, fahéjjal összekeverem, és az olajon addig párolom, amíg a levét el nem főtte.Ekkor lehűtöm.

Az egyik tésztát kinyújtom, és sütőpapiros sütőlapra teszem.

Megkenem lekvárral, leszórom darált dióval, és egyenletesen eloszlatom rajta a kihűlt almát.

Ráhelyezem a másik kinyújtott lapot, és tojással lekenem. 180 fokon megsütöm.

Amikor megsült még melegen ráteszem a tojásfehérjés glazúrt.

A tojás fehérjét a citrommal és cukorral kikeverem, addig amíg keményedni kezd.

Ekkor a tésztára kenem, majd 3-4 percre visszateszem a már nem forró (lekapcsolt) sütőbe, így egy kicsit megszárad a glazúr.

Utána még melegen a tetejét bevagdosom. ( így nem fog megrepedezni a cukormáz szeletelésnél)
Amikor kihűlt felszelem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére