Cukormázas almás pite
Hozzávalók:
Töltelék:
Cukormáz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és ketté osztom.
A reszelt almát, a cukorral, citrommal, fahéjjal összekeverem, és az olajon addig párolom, amíg a levét el nem főtte.Ekkor lehűtöm.
Az egyik tésztát kinyújtom, és sütőpapiros sütőlapra teszem.
Megkenem lekvárral, leszórom darált dióval, és egyenletesen eloszlatom rajta a kihűlt almát.
Ráhelyezem a másik kinyújtott lapot, és tojással lekenem. 180 fokon megsütöm.
Amikor megsült még melegen ráteszem a tojásfehérjés glazúrt.
A tojás fehérjét a citrommal és cukorral kikeverem, addig amíg keményedni kezd.
Ekkor a tésztára kenem, majd 3-4 percre visszateszem a már nem forró (lekapcsolt) sütőbe, így egy kicsit megszárad a glazúr.
Utána még melegen a tetejét bevagdosom. ( így nem fog megrepedezni a cukormáz szeletelésnél)
Amikor kihűlt felszelem.