Dán fahéjas kocka
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük és elvegyítjük. A vajat alacsony lángon felolvasztjuk az édesítővel, majd egyszerűen simára keverjük az íróval és hozzá keverjük a száraz hozzávalókat. Írót lehet hígabb kefirrel vagy joghurttal is helyettesíteni. (Én úgy is szoktam, hogy tejben elkeverek 1-2 evőkanál ecetet, hagyom állni legalább 10 percig és máris használható író helyett.)
A tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük,elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e. A sütési idő függ a sütőtől és a tepsi méretétől is.
Amikor már nem ragad a tűre, akkor készen van, de kiszárítani sem szabad, picit olyan brownie szerű lesz a belseje.
Amíg hűlt a süti, addig elkészítjük a mázat. A vajat megolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalót gyorsan belekeverjük. A mázat a kihűlt süti tetejére kenjük.
Készülhet úgy is, hogy kávé helyett mogyorókrémet teszünk bele, mert nem mindenki szereti a kávés dolgokat.
Finom magában is, de fagyihoz is nagyon passzol.