Dán kuglóf
Hozzávalók:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A 4 tojás sárgájával 5 deka cukrot habosra kikeverünk. Majd hozzáadunk 5 kanál vizet, 1 deci olajat. Jól kikeverjük és a masszát 2 felé osztjuk.
Az egyikbe kakaóport, a másikba 1 citrom levét és héját keverjük.
Apróra vágott aszalt gyümölcs darabokat teszünk mint a csokoládés, mind a citromos masszához.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a 2 masszába egyformán elosztjuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kettéosztjuk, majd lazán a masszákhoz keverjük. (Lazán, hogy a fehérjehab minél kevésbé törjön össze)
A kuglóf formát jól kikenjük margarinnal, és meghintjük morzsával.
A masszát felváltva beleöntjük, hogy miután megsült szép mintás legyen a kuglóf.
170 fokon tűpróbáig sütjük.
A csokit, az olajjal, a margarinnal, gőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kuglóf tetejét a csokimázzal leöntjük.
Pörkölt mogyoróval megszórva díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
A dán kuglóf kevert tésztából készül, aszalt gyümölcsökkel dúsított, csokoládéval leöntött sütemény. A tésztába keverhetünk diót, mogyorót, mandulát is.