Főoldal / Desszertek / Dán kuglóf

Dán kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dán kuglóf

Dán kuglóf 1

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 5 ek. víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 ek. kakaópor
  • aszalt gyümölcs
  • 4 db tojás fehérje
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A bevonáshoz:

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 dkg  margarin
  • 2 ek. étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 4 tojás sárgájával 5 deka cukrot  habosra kikeverünk. Majd hozzáadunk 5 kanál vizet, 1 deci olajat. Jól kikeverjük és a masszát 2 felé osztjuk.

Az egyikbe kakaóport, a másikba 1 citrom levét és héját keverjük.

Apróra vágott aszalt gyümölcs darabokat teszünk mint a csokoládés, mind a citromos masszához.

A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a 2 masszába egyformán elosztjuk.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kettéosztjuk, majd lazán a masszákhoz keverjük. (Lazán, hogy a fehérjehab minél kevésbé törjön össze)

A kuglóf formát jól kikenjük margarinnal, és meghintjük morzsával.

A masszát felváltva beleöntjük, hogy miután megsült szép mintás legyen a kuglóf.

170 fokon tűpróbáig sütjük.

A csokit, az olajjal, a margarinnal, gőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kuglóf tetejét a csokimázzal leöntjük.

Pörkölt mogyoróval megszórva díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
A dán kuglóf kevert tésztából készül, aszalt gyümölcsökkel dúsított, csokoládéval leöntött sütemény. A tésztába keverhetünk diót, mogyorót, mandulát is.

Dán kuglóf 4.05/5 (39 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére