Elmentem!Dinnyesaláta tonhallal kagylóval ringlivel és vodkával
Hozzávalók:
- 1/2 sárgadinnye
- 1 szelet görögdinnye
- 1/2 doboz Gold Fish tonhal olívaolajban (kb. 3 dkg)
- kagylók paradicsomszószban
- 1 db ringli
- 8-10 pitypanglevél
- citrom
- magnélküli fekete olívabogyó
- chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- 4 db Tucc paprikás ostya
- vodka
|
Elkészítési idő: |
10 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
1 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A behűtött, félbevágott sárgadinnye magjait eltávolítom, egy cseresznyemagozóval a dinnyét kivájom, a görögdinnyéből szintén kis golyókat vájok. Visszapakolom a sárgadinnye héjába, rárakom a haldarabokat, a kagylókat,és a ringlit, a pitypang leveleket. Fűszerezem, locsolok rá a tonhal olajából, facsarok rá citromot és öntök rá vodkát, majd visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fogyasztáskor ráteszem a Tucc ostyákat.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.