Elmentem!Dióba forgatott lekváros derelye
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 db közepes főtt burgonya
- 50 dkg liszt
- kevés víz
A töltelékhez:
A hempergetéshez:
- 20 dkg darált dió
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- cukor (ízlés szerint)
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a krumplinyomón áttört főtt burgonyát és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Kisodorjuk, négyzetekre vágjuk és a lekvárral megtöltjük. Forrásban levő olajos vízben addig főzzük míg feljön a víz tetejére. Lecsepegtetjük, és beforgatjuk a fűszeres dióba.
Tipp / megjegyzés:
A derelye széleit jól nyomkodjuk össze nehogy a főzés alatt szétnyíljanak. Én nem teszek bele tojást mert úgy készítem, hogy a fagyasztóba is teszek el. Más lekvárral is finom.
Mentés
Mentés
Mentés
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!