Elmentem!Diócska
Hozzávalók:
- 20 dkg ráma
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 dkg kakaó
- csipet szalakáli ( folyadékot nem szabad hozzáadni)
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg ráma
- rumaroma
- 20 dkg darált dió
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a diócska formákba nyomkodjuk. Előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, majd 2-2 diócskát összeragasztunk vele.
Végezetül vaníliás porcukorban megforgatjuk a süteményeket.
Tipp / megjegyzés:
Könnyű elkészíteni, aki kóstolta, az dicsérte.Ünnepekkor nyugodtan kínálhatjuk.Mutatós aprósütemény.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!