Diós almás pite
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.
Egy 34x32cmes tepsit margarinnal kikenünk és kilisztezzük.
Az almákat lereszeljük megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.Egy lábasban addig pároljuk, míg a leve el nem párolog.
Az egyik tésztából lisztezett deszkán lapot nyújtunk a tepsink méretére, és az aljába helyezzük.
Megkenjük lekvárral, jól beszórjuk a darált dióval , és eloszlatjuk rajta a megpárolt és kihűtött almát.
A tetejét befedjük a második kinyújtott lappal, majd megszurkáljuk a tésztát hogy ne púposodjon fel sülés közben.
A tetejét tojás fehérjével lekenjük és vagdalt dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 25-30percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.