Diós almás pite rummal ízesítve
Hozzávalók:Tészta:
Töltelék:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), és darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.
Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit.
Az egyik adag tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal.
Ráborítjuk a másik lapot, megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk, a tetejét megkenjük tojással.
Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.