Diós csigák
Hozzávalók:Hozzávalók 25-28 db:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A darált diót keverjük össze a kristálycukorral.
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt.
Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit.
Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Hagyjuk 15-20 percet pihenni.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz.
Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.
Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket kisebb de magasabb csigákat kapunk.
Ha szellősebben rakjuk akkor a csigák nagyobbak de laposabbak lesznek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!