Főoldal / Kelt tészták / Diós csigák

Diós csigák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós csigák

Diós csigák

Hozzávalók:

Hozzávalók 25-28 db:

  • 50 dkg finom liszt
  • 3 ek. cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin

A töltelékhez:

  • 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor

A tetejére:

  • 2 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált diót keverjük össze a kristálycukorral.

A lisztet átszitáljuk.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt.

Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit.

Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Hagyjuk 15-20 percet pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz.

Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.

Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket kisebb de magasabb csigákat kapunk.

Ha szellősebben rakjuk akkor a csigák nagyobbak de laposabbak lesznek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Diós csigák 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére