Diós csokoládékrémes szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot belekavarjuk. A tejet az olajjal elkeverjük, a habhoz kavarjuk. A lisztet, a sütőport, a diót és a kakaót összekavarjuk, hozzáadjuk.
A tésztát kettőbe osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe öntjük. Minél kisebb tepsit használunk, annál magasabb lesz a tészta. Közép meleg sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
Megcsináljuk a krémet: a tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, a tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük. Simára kavarjuk, beletesszük a keményítőt és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. A csokoládét darabokra tördeljük és a még forró krémhez kavarjuk, egy teáskanál vajjal együtt. Mikor a csokoládé felolvadt, fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
A puha vajat habosra keverjük és a krémet lassan hozzákanalazzuk. A lapokat megkenjük a krémmel. A tetejére is kenünk bőségesen, ezért nem muszáj csokoládéval bevonnunk.
Ha szeretnénk egy vékony csokoládéréteget a tetejére, akkor a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a krémre kenjük, megszórjuk dióval és lehűtjük.
Legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.