Főoldal / Desszertek / Diós étcsokoládés bonbon

Diós étcsokoládés bonbon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós étcsokoládés bonbon

diós étcsokoládés bonbon

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tojás fehérje
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 narancs leve
  • 1 ek rum (vagy pár csepp rumaroma)

A bevonáshoz:

  • 20-25 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a diót, a porcukrot, a reszelt narancshéjat.
A 10 dkg étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a diós keverékhez adjuk. Robotgéppel simára keverjük, közben hozzáadjuk a rumaromát és a narancs levét is.

Alacsony lángon addig keverjük, amíg a porcukor teljesen felolvad (nem ropog a fogunk alatt.) Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pici sóval felvert kemény tojáshabot.

Hűlni hagyjuk, hogy formázható állagú masszát kapjunk.
Vizes kézzel golyókat, vagy szaloncukrokat formázunk belőle.
Majd olvasztott csokoládéba forgatjuk, és sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk megszáradni.

Bonbon, és szaloncukor formában is elkészíthető. A szaloncukrokat selyempapírba, de akár celofánba is csomagolgatjuk a végeit színes szalaggal megkötve.

Tipp / megjegyzés:
Minél jobb minőségű csokoládét használunk annál finomabb lesz a végeredmény.
Én a masszához 45%-os étcsokoládét a bevonáshoz 70%-os csokoládét használtam.
Rumaroma helyett narancslikőrt is tehetünk bele, ízlésünk szerint ízesíthetjük a bonbonokat.

Diós étcsokoládés bonbon 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére