Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Locsoláshoz:
|
|
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk,felfuttatjuk.
A cukrot és a sót beleszórjuk,majd tálba öntjük,és a liszttel,a tojások sárgájával,és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk.
Letakarva langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a margarint habosra keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot.
A megkelt tésztát belisztezett lapon kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk,majd megkenjük a cukros margarinnal.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal és a dióval, majd megszórjuk vele a tésztát, és feltekerjük.
Kb. 3cm vastagságú szeletekre vágjuk.
Egy tortaformát margarinnal jól kikenünk beszórjuk egy kevés cukros fahéjas diós keverékkel.
A tésztatekercseket nem túl szorosan a formába fektetjük.
Megkenjük olvasztott vajjal.
Langyos helyen még 30 percen át kelesztjük,majd előmelegített sütőben közepes hőfokon 20 percig sütjük.
Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk és további 20 percig sütjük,közben a locsolást megismételjük.
Ha nagyon elkezd pirulni a teteje alufóliát borítunk rá.
Ha elkészült a diós fahéjas Ferdinánd tekercs, akkor még melegen kiborítjuk a formából.
(később már nem jön ki)
Tálalhatjuk vaníliaöntettel,vagy csak így magában.