Főoldal / Desszertek / Diós gyümölcsös rahátos piskóta

Diós gyümölcsös rahátos piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós gyümölcsös rahátos piskóta

Diós gyümölcsös rahátos piskóta 2

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • 1 bögre(250 ml) vegyes gyümölcs (kompót)
  • 1 bögre(250 ml) rahát
  • 1 bögre (250 ml)cukor
  • 1 bögre(250 ml) liszt
  • 20 dkg dió
  • 1 sütőpor
  • 2 ostyalap
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A diót megpirítom és nyújtófával összetöröm.

A tojások fehérjéből kemény habot verek ,ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavarom a pirított diót, az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot , a gyümölcsöt, a sütőport és a lisztet.

Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm.(tűpróba).

A rahát török eredetű, gyümölcszselé-szerű, kockára vágott és porcukorba forgatott édesség.

Ha nincs rahátotok akkor dióból és gyümölcsből annyival többet tegyetek.

Összeállítás:
Ostyalap+lekvár+piskóta+lekvár+ostyalap.
Tetejére cukormáz, vagy csokoládémáz jön, de ez elhagyható.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére