Diós gyümölcsös sütemény
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a vaníliás cukorral, és apránként a margarinos tojásos keverékhez adjuk.
Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott diót, és az aszalt gyümölcsöket.
24×22-es sütőpapiros tepsibe simítjuk.
170-180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt a felvert tejszínnel és maradék aszalt gyümölcsökkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:Gyorsan elkészíthető, finom sütemény, melyet ízlésünk szerint variálhatunk a sokféle aszalt gyümölccsel. Dió helyett használhatunk mogyorót, mandulát, de tehetünk bele apróra darabolt csokoládét is, így szinte biztosan találunk otthon olyan hozzávalót, amivel ízesíthetjük, változatosabbá tehetjük.