Diós habos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A diós krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, a citromlevet valamint a tejfölt. Végül belekeverjük a sütőporos lisztet.
Sütőpapiros tepsibe öntjük a tésztát és elsimítjuk. (én 24×22-es tepsit használtam)
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül elkészítjük a diós krémet.
A tejet a cukorral felforraljuk, majd a darált dióval és a rummal összekeverjük. (aki nem szereti a rumot használhat helyette rumaromát)
A diós krémet a kisült tészta tetejére kenjük.
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá felverjük és a diós krémtetejére simítjuk. Visszatesszük egy kicsit a sütőbe, hogy a hab színt kapjon. (ez kb 10 perc) A süteményt kihűlés után szeleteljük.
Sárgabarack lekvárral és citromfűvel díszíthetjük.