Diós hókifli Tündi konyhájából
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
Forgatáshoz:
|
|
Elkészítés:
(Pogácsa szaggató átmérője: 7-8 cm)
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a porcukrot, és a felfutott lisztet. Egy rugalmas, de nem ragacsos tésztává összegyúrjuk. (Nekem még kellett hozzá tennem lisztet, mert nagyon ragadt) Az összegyúrt tésztát letakarjuk és kb. 20-25 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
Egy lábosba beleöntjük a vizet, a diót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet folytonos kevergetéssel rövid idő alatt összefőzzük. Félre tesszük hűlni.
A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót egy lisztezett sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik körre teszünk a dió krémből és feltekerjük, mint a kifliket. A két végét kicsit összecsípjük. Az összes tésztával így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megtöltött kifliket, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. (Világos színűnek kell lennie) Ha megsültek, még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.