Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós hókifli Tündi konyhájából

Diós hókifli Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós hókifli Tündi konyhájából

Diós hókifli Tündi konyhájából

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg rétes liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej (langyos)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. porcukor
  • 1-2 csipet só

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz

Forgatáshoz:

  • kb. 20-25 dkg porcukor
  • 3 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Pogácsa szaggató átmérője: 7-8 cm)

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a porcukrot, és a felfutott lisztet. Egy rugalmas, de nem ragacsos tésztává összegyúrjuk. (Nekem még kellett hozzá tennem lisztet, mert nagyon ragadt) Az összegyúrt tésztát letakarjuk és kb. 20-25 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

Egy lábosba beleöntjük a vizet, a diót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet folytonos kevergetéssel rövid idő alatt összefőzzük. Félre tesszük hűlni.

A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót egy lisztezett sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyik körre teszünk a dió krémből és feltekerjük, mint a kifliket. A két végét kicsit összecsípjük. Az összes tésztával így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megtöltött kifliket, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. (Világos színűnek kell lennie) Ha megsültek, még forrón beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

Mentés

Diós hókifli Tündi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére