Diós holdas sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)
A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztát egyenletesen elsimítjuk. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg és nehogy kissé megégjen) Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Mikor megsült kivesszük hűlni.
A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a 3 ek. vizet. Az egészet jól összekeverjük.
A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rá kenjük a diós masszát és megint vissza tesszük a sütőbe sülni 180 fokra kb. 20 percre. (Ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni)
Ha megsült a diós hab is a tetején, kivesszük hűlni és pogácsa szaggatóval holdakat szaggatunk belőle. A tetejét tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
http://tundikonyha.blogspot.hu/