Diós karfiolfasírt uborkás mártogatóval – paleo
Hozzávalók:
Az uborkás mártogatóshoz:
|
|
Elkészítés:
Vágjuk szét a karfiolt kisebb darabokra, és enyhén sós vízben főzzük meg, de ne teljesen puhára, maradjon roppanós. Hűtsük ki, majd aprítógéppel aprítsuk fel.
Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, jól forgassuk össze, és hagyjuk állni negyed órát. Nedves kézzel formázzunk kis golyókat belőle, majd lapítsuk el. Forgassuk meg lenmaglisztben és kevés kókuszolajon, forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalát.
Az uborkát reszeljük le, sózzuk meg, majd a levét nyomdjuk ki. A kókuszkrémet vagy a totukrémet keverjük el a többi hozzávalóval. Adjuk hozzá az uborkát, kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítsük. Ha túl sűrű lenne, pár evőkanál kókusztejjel lazíthatunk rajta.
Tipp / megjegyzés:
Mennyei, ha éppen valami húsmentes ételre vágynátok, próbáljátok ki ezt. Hozzá uborkás mártogató készült és nagyon finom volt együtt, a gyerekeimnek is ízlett.