Diós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós kifli

Diós kifli

Hozzávalók:

  • 25 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg dió-darálva
  • 4g sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db citrom héja-reszelve
  • 1 db tojás
  • zsiradék a forma kikenéséhez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a dióval, a reszelt citrom héjjal. Majd belemorzsoljuk a vajat, és a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.

A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecsettel enyhén kikenjük és diónyi tészta gombócokat nyomunk a formákba amit elegyengetünk a méretére. A tetejét lelapítjuk.
A megtöltött formákat sütőtepsire rakosgatjuk, így egy mozdulattal betolhatjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb 25 perc alatt megsütjük.
Formában hagyjuk kihűlni, majd zárt dobozban sokáig eltarthatjuk.

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére