Főoldal / Kelt tészták / Diós kiflik

Diós kiflik

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós kiflik

Diós kiflik 2

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg kristály cukor
  • 1-1,5 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére a kenéshez:

  • 1 db tojás sárgája
  • 1 dl tej
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat, mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk.

A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle.

A cipókat kerekre nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20 percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre. Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére