Diós kiflik
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére a kenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat, mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk.
A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle.
A cipókat kerekre nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20 percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre. Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!