Diós labda
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Legvégül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.(óvatosan, hogy ne törjön össze)
Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd pogácsaszaggatóval kör alakokat szaggatunk ki a piskótából.
A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, amikor kihűlt hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint, a diót és a rumot. Jól kikeverjük.
Ezzel a krémmel ragasztunk össze két tésztakorongot, és bevonjuk vele az oldalát, majd durvára vágott, száraz serpenyőben megpirított dióba forgatjuk.
A tészta tetejét olvasztott fehér csokival vonjuk be, és színes cukorgyönggyel díszítjük. ( a tetejét bevonhatjuk ét illetve tej csokoládéval is, így változatos formában tálalható sütemény )
Kiadós és mutatós vendégváró sütemény.
Beküldő: Maja