Diós linzer csillag és társai
Hozzávalók:
A diós csillag tetejére:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A liszteket, a cukrokat, a sót, a sütőport, a citrom reszelt héját összekeverjük, és hideg vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk.
A tojássárgáját a tejföllel elkeverjük és hozzáöntjük a lisztes keverékhez. A tésztát simára dolgozzuk és a hűtőben 30 percet pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkán 3 mm vékonyságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti formájú szaggatóval kiszaggatjuk.
A csillagok tetejét tojásfehérjével lekenjük és cukrozott dióba mártjuk.
180 fokra melegített sütőben 6-7 perc alatt világosra sütjük.
A kihűlt linzereket lekvárral összeragasztjuk. Vaníliás porcukorral megszórjuk. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.