Diós meggyes rahátos piskóta nápolyiszelet lapokkal
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad a cukor, ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot, a kimagolt meggyet,a sütőport és a lisztet Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm!
Ha nincs rahátotok lehet helyettesíteni dióval vagy kimagozott meggyel.
A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral lisztel és tejjel és jó sűrűre főzöm, hűlni teszem.
Kikavarom a vajat a vaníliás cukorral, és mikor kihűlt a főzött krém összekeverem vele.
Összeállítjuk a süteményt. Alulra nápolyiszelet lap, rá lekvár, majd a krém, a piskóta, újra krém, végül nápolyiszelet lap kerül.
A tetejére olvasztott csokoládé jön, de anélkül is finom!