Főoldal / Desszertek / Diós meggyes rahátos piskóta nápolyiszelet lapokkal

Diós meggyes rahátos piskóta nápolyiszelet lapokkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós meggyes rahátos piskóta nápolyiszelet lapokkal

Diós medgyes rahátos piskóta nápolyiszelet lapokkal 1

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • 1 bögre (250 ml) kimagolt meggy
  • 1 bögre(250 ml) rahát
  • 1 bögre(250 ml) cukor
  • 1 bögre (250 ml)liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 1 sütőpor
  • 2 nápolyiszelet lap
  • lekvár

A krémhez:

  • 1 vaj
  • 2 csomag vaníliacukor
  • a 6 tojás sárgája
  • 100 ml tej
  • 2 kanál liszt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad a cukor, ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot, a kimagolt meggyet,a sütőport és a lisztet Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm!

Ha nincs rahátotok lehet helyettesíteni dióval vagy kimagozott meggyel.

A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral lisztel és tejjel és jó sűrűre főzöm, hűlni teszem.
Kikavarom a vajat a vaníliás cukorral, és  mikor kihűlt a főzött krém összekeverem vele.

Összeállítjuk a süteményt. Alulra nápolyiszelet lap, rá lekvár, majd a krém, a piskóta, újra krém, végül nápolyiszelet lap kerül.
A tetejére olvasztott csokoládé  jön, de anélkül is finom!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére