Főoldal / Desszertek / Diós piskótatekercs

Diós piskótatekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós piskótatekercs

Diós piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. liszt
  • 1/2 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 dl tej
  • 2 tk.instant kávépor (nescafe)
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg darált dió

A tetejére:

  • 6 dkg durvára vágott dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához való tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből  a cukor hozzádolgozásával kemény habot verünk. A tojások sárgáját is beledolgozzuk, majd a liszttel elkevert sütőport is belekeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe kanalazzuk, elterítjük és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e.

Amíg a piskóta sül és hűl elkészítjük a krémet.

A tojást, a cukrot, a tejet és a kávét egy edénybe tesszük, lassú tűzön felmelegítjük. Amikor összefőtt, levesszük és hagyjuk kihűlni.

A puha vajat kihabosítjuk és kanalanként beledolgozzuk a kihűtött kávés krémet, majd beleforgatjuk a darált diót is.

A kihűlt piskótát nedves konyharuhára tesszük és rákenjük a krém háromnegyedét, majd óvatosan feltekerjük. A tekercset fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve, kicsomagoljuk és bevonjuk a maradék krémmel. Meghempergetjük a durvára vágott dióval és tálalásig hidegre tesszük.

Szeletelve kínáljuk.

Diós piskótatekercs 4.80/5 (5 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére