Diós piskótatekercs
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához való tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből a cukor hozzádolgozásával kemény habot verünk. A tojások sárgáját is beledolgozzuk, majd a liszttel elkevert sütőport is belekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe kanalazzuk, elterítjük és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e.
Amíg a piskóta sül és hűl elkészítjük a krémet.
A tojást, a cukrot, a tejet és a kávét egy edénybe tesszük, lassú tűzön felmelegítjük. Amikor összefőtt, levesszük és hagyjuk kihűlni.
A puha vajat kihabosítjuk és kanalanként beledolgozzuk a kihűtött kávés krémet, majd beleforgatjuk a darált diót is.
A kihűlt piskótát nedves konyharuhára tesszük és rákenjük a krém háromnegyedét, majd óvatosan feltekerjük. A tekercset fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve, kicsomagoljuk és bevonjuk a maradék krémmel. Meghempergetjük a durvára vágott dióval és tálalásig hidegre tesszük.
Szeletelve kínáljuk.