Diós stollen koszorú narancsmázzal, tojás nélkül – paleo
Hozzávalók:
A mázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Egy fazékban a kókuszolajat, az édesítőt, a tejszínt és a mézet melegítsük össze, csak addig, míg a kókuszolaj és az édesítő teljesen felolvad, majd tegyük félre.
A száraz hozzávalókat egy tálban vegyítsük el.
Az aszalt gyümölcsök, a mandula és a kakaó nibs kivételével adjuk a folyékony hozzávalókhoz, és alaposan keverjük el. Ilyenkor még nagyon folyós a massza, de ahogy hűl, úgy fog összeállni. Hagyjuk langyosra hűlni, ekkora már szilárdabb a tészta. Keverjük bele az aszalt gyümölcsöt, a mandulát, és a kakaó nibst. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára.
Egy koszorú formát, vagy bármilyen más formát kenjünk ki olajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral. Ha szilikonos, akkor nincs rá szükség. Nyomkodjuk bele a tésztát, és egyengessük el a tetejét.
Tegyük előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőbe, és süssük kb 25-30 percig. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan borítsuk egy tányérra.
A mázhoz az édesítőt a narancslével keverjük simára és kanállal csurgassuk rá vagy kenjük rá a süti tetejére.Díszítsük a tetejét, de ez el is maradhat. A máz gyorsan megszilárdul.
Éles, recés késsel a legkönnyebb felvágni, ha kiszárad, akkor picit morzsálódik.