Diós vaníliakrémes tornyok
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Vastagabbra kinyújtjuk, és egy tepsi hátulján külön-külön megsütjük őket 180 fokos sütőben.
Amíg a lapok sülnek elkészítjük a krémet.
A cukrot lassú tűzön karamellizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. (Vigyázzunk a felcsapódó gőzzel) Visszatesszük a tűzre, majd amikor már forró, a maradék vízzel kikevert lisztet is a karamellhez öntjük és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele.
A kihűtött lapokat összetöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat.
Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket, de akár kockákra vagy háromszögekre is felvághatjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit belőle amit fél szem dióval koronázunk meg.
Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.